Fillojë përgatitjet për jetën në Planetin Mars/ Provat po bëhen në një shkretëtirë në Izrael (FOTO)

Disa astronautë do të kalojnë katër javët e ardhshme duke pretenduar se janë në Mars, duke jetuar në një version të rremë të Planetit të Kuq në shkretëtirën Negev të Izraeli

Misioni do të ndihmojë në sigurimin e informacionit nga shkencëtarët se si njerëzit përballen në kushte të kufizuara dhe të pazakonta, të tilla si ato që mund të përjetojnë në Mars.

Ndërsa ekuipazhi, pajisjet dhe akomodimi janë në Izrael, të pritur nga Agjencia Hapësinore e Izraelit, të gjithë do të menaxhohen nga ‘kontrolli i misionit’ në objektin e Forumit Austriak të Hapësirës në Innsbruck, Austri.

Simulimi i fundit njihet si AMADEE-20 dhe do të shohë pesë burra dhe një grua të kalojnë katër javë duke jetuar në një objekt analog të Marsit me bazë në Tokë, të veshin kostume kozmike kur dalin jashtë dhe madje të ngasin një rover.

Ky është misioni i 13 -të ‘Astronauti Analog’ i drejtuar nga Forumi Austriak i Hapësirës, një rrjet inxhinierësh të hapësirës ajrore dhe entuziastë të hapësirës që krijojnë teknologji dhe procese të nevojshme për një mision të ardhshëm të ekuipazhit në Mars.