MSH apelon për vaksinim në mënyrë që të arrihet objektivi për imunizimin e 60 për qind të popullatës

Ministria e Shëndetësisë ka bërë të ditur se Kosova deri tani ka administruar rreth 1.5 milion doza të vaksinës Anti-Covid.

Nga kjo ministri përmes një postimi në rrjetin social Facebook u kanë bërë thirrje të gjithë qytetarëve të moshës mbi 16 vjeç që të vaksinohen pa hezitim në mënyrë që të arrihet sa më shpejtë objektivi për vaksinimin e së paku 60 për qind të popullatës.

Sipas MSH’së, vaksinimi është rruga më e thjeshtë, më e shkurtër dhe më e sigurt për t’iu kthyer normalitetit.

Shkrimi i plotë:

Kosova ka administruar deri tani afër 1.5 milion doza të vaksinës kundër COVID-19, ndërsa rreth 640.000 qytetarë i kanë marrë të dy dozat e vaksinës.

Me qëllim të arritjes më të shpejtë të objektivit për vaksinimin e së paku 60% të popullatës me vaksinën kundër COVID-19 dhe arritjes së imunitetit kolektiv, MSh u bën thirrje të gjithë qytetarëve të moshës mbi 16 vjeç që të vaksinohen pa asnjë hezitim. Gjithashtu, prindërit e fëmijëve të moshës prej 12-15 vjeç me indikacione shëndetësore të kujdesen për vaksinimin e fëmijëve të tyre.

Vaksinimi është rruga më e thjeshtë, më e shkurtër dhe më e sigurt për t’iu kthyer normalitetit.