Kosova e para në botë për numrin më të madh të rasteve të reja me COVID-19

E para në botë është radhitur Kosova për numrin më të madh të rasteve të reja të infektuara me COVID-19, bazuar në numrin e popullsisë. Vendi ka lënë pas SHBA’në, Indinë e Brazilin. Në kohën kur Lëvizja Vetëvendosje po lëvdon ministrin e Shëndetësisë Arben Vitia për menaxhimin e mirë të pandemisë, shëndeti i qytetarëve po rrezikohet nga virusi COVID-19, e vendi po radhitet i pari në statistikat për infektime.

Kosova radhitet e para në botë për numrin më të madh të rasteve të reja të infektuara me COVID-19 në 100 mijë banorë.

Në faqen botërore të statistikave, Kosova është radhitur e para në listë me numrin më të madh të rasteve të reja, e pas vendit është Amerika, India, Brazili e Rusia.

Vetëm gjatë ditës së sotme janë regjistruar 2 mijë e 295 raste të reja me COVID-19 dhe 18 viktima.