Valon Syla: Po ua heqi kapelën budallakisë së ministrit Vitia dhe ministres Gërvalla

Gazetari Valon Syla ka komentuar veprimet e fundit të ministrave të Qeverisë të cilët e përkrahën ministrin e Shëndetësisë, Arben Vitia.

Në shenjë përkrahje ata përdorën shprehjen ‘e heqim kapelën para Vitisë”, e Syla thotë se ai po ua heq kapelqn budallakisë së ministrit Vitia dhe ministres së Jashtme, Donika Gërvalla.

“Ja u heq kapelën është fjalë që përdoret në gjuhë të sllavëve të jugut… që kosovarët e morën si kopje me referenca jugosllave. Ndërsa, ata, e kopjuan, nga Austro-Hungarezët… Nuk mbaj mend shqiptar e as serb që e hjek plisin, ose shajkaqën për ta përshëndetur dikë. Por sheshirat, e beretat po, i kam pa.

Une sonte po ja u heqi kapelën budallakisë dhe jokompetencës së Ministrit Vitia dhe Ministres Schëartz… edhe pse kapelë nuk bajmë as na, as ata. Pra pe kuptoni pse e rujnë këtë fjalë… ‘skinem kapu’. Se referencë e kanë veç Beogradin e Zagrebin. Idiota të kufizuar, pa kurfarë reference moderne”, shkroi Syla në Facebook.