ShSKUK: 1,234 pacientë në trajtim nga COVID-19, 936 prej tyre me oksigjeno-terapi

Në klinikat COVID-19 të Qendrës Klinike Universitare të Kosovës dhe shtatë spitalet e përgjithshme në trajtim mjekësor janë 1,234 pacientë.

Nga 1,234 pacientët e shtrirë, 1,116 janë të konfirmuar me COVID19, 936 me oksigjeno-terapi dhe 69 në kujdes intensiv, në gjendje të rënduar shëndetësore.

Në kuadër të klinikave COVID-19 të QKUK-së, në trajtim janë 435 pacientë, 430 të konfirmuar me COVID-19, 294 me oksigjeno-terapi.

Në spitalet e përgjithshme janë të shtrirë 799 pacientë, 682 të konfirmuar me COVID-19 pozitivë dhe 642 me oksigjeno-terapi.

Numri i pacientëve sipas klinikave COVID-19 dhe spitaleve të përgjithshme

Klinika Infektive, 115 pacientë

Klinika Infektive II ( Mjekësi Sportive), 109 pacientë

Klinika Infektive III ( Interno), 82 pacientë

Klinika e Pulmologjisë, 89 pacientë

Mjekimi Intensiv COVID-19, 21 pacientë

Klinika e Gjinekologjisë, 13 paciente

Klinika e Pediatrisë, 6 pacientë

Spitali i Prizrenit, 165 pacientë

Spitali i Gjakovës, 125 pacientë

Spitali i Pejës, 210 pacientë

Spitali i Gjilanit, 138 pacientë

Spitali i Vushtrrisë, 33 pacientë

Spitali i Mitrovicës, 52 pacientë

Spitali i Ferizajt, 76 pacientë