FIFA propozon organizimin e Kampionatit Botëror çdo dy vjet

FIFA është gjithmonë në kërkim të mënyrave për të tronditur futbollin siç tashmë e dimë dhe një nga propozimet e tyre më të mëdha është që të organizojë një Kupë Bote çdo dy vjet në vend të katër.

Një ide e cila nuk është takuar me mbështetje dërrmuese nga e gjithë bota, kështu që për të provuar dhe luftuar rastin e tij, ish -shefi i Arsenalit dhe shefi i FIFA -s për zhvillimin global, Arsene Wenger u ul me L’Equipe për të shpjeguar më në detaje.

“Qëllimi është të vazhdojmë të përmirësojmë cilësinë e futbollit duke rritur frekuencën e garave, së bashku me një përmirësim të ligjeve të lojës. Kalendari ndërkombëtar do të mbetet i qëndrueshëm deri në vitin 2024, pasi është vendosur tashmë.

“Por pas vitit 2024, ka një shans për ta ndryshuar atë. Unë do të doja të rritja frekuencën e konkurrencës, një kalendar i qartë dhe dëshira për të organizuar vetëm gara që kanë një kuptim të vërtetë për ta, të cilat janë ato që lejojnë një përmirësim të nivelit të futbollit,” thotë Venger.