Naser Ramadani jep detaje shtesë për rastin e helmimit të qytetarëve nga Prishtina

Disa persona janë helmuar nga ushqimi në fshatin Trudë të Prishtinës.

Lidhur me rastin detaje shtesë për Klankosova ka dhënë drejtori i Institutit Kombëtar të Shëndetësisë Publike Naser Ramadani.

Ai tha se informatën e ka pranuar nga kryeinspektori i Agjencisë së Veterinës dhe Ushqimit Ibrahim Tërshnjaku.

“Sot në mesditë kemi marrë informacion nga kryeinspektori i AUV-it Ibrahim Tërshnjaku, se në fshatin Trudë të Prishtinës janë helmuar disa qytetarë. 12 persona kanë kërkuar ndihmë në Besi dhe në gjashtë në një nga QMF-të në Prishtinë. Ata kanë pasur shenja të intoksikimit nga ushqimi, si ethe, barkqitje, temperature, vjellje”.

“Ne ju kemi bërë edhe teste anti-COVID. Të gjithë nga ata kanë rezultuar negativ. Një person e kemi referuar për në Klinikën Infektive, por nuk kemi informacion se a ka shkuar”.

“Jemi duke e monitoruar situatën. I kemi marrë edhe mostrat e ushqimit në laborator dhe jemi duke i ekzaminuar”.

Ramadani tha se mund të ketë edhe persona të tjerë që nuk kanë kërkuar ndihmë mjekësore.

“Përveç personave që kanë kërkuar ndihmë mjekësore, mund të ketë edhe persona të tjerë që nuk kanë kërkuar ndihmë mjekësore”.

Kreu i IKSHPK-së theksoi se një familje kishte porositur ushqim për 85 veta pasi kishin rast vdekje dhe po e organizonin të pamen.

“Një familje kishte porositur ushqim në një restorant për 85 persona që ishin në një të pame. Ata pasi kanë ngrënë iu kishin shfaqur simptomat e helmimit”.